Produse

 

Alegerea tamplariei

Cand va ganditi la noua dumneavoastra casa sau la renovarea locuintei, cu siguranta, unul dintre primele ganduri se indreapta spre usi si ferestre. Cum ar trebui sa fie, ele reprezentand :

  • poarta de intrare in casa dumneavoastra,
  • deschiderea spre lume,
  • locul de unde asteptati lumina si razele de soare

 

Daca este vorba de o renovare, in primul rand trebuie sa va ganditi :

  • Ce vreti sa imbunatatiti?
  • Ce nu va place?
  • Ce nu functioneaza bine?

 

La ce va asteptati de la noile ferestre si usi?

Economia de energie = platiti mai putin

Energia solara este gratuita, va aduce lumina si confort in casa. In acelasi timp va reduce facturile de energie termica si electrica. De aceea, veti lua in considerare la alegerea tipului de ferestre si usi: orientarea, proprietatile termoizolante, forma, aspectul.

Noile tehnologii de realizare a ferestrelor de inalta performanta au schimbat vechile reguli de proiectare. De exemplu, una din aceste reguli se referea la evitarea ferestrelor spre nord datorita timpilor de insorire scazuti si pentru reducerea pierderilor de caldura. Ferestrele de inalta performanta din zilele noastre evita prin proprietatile lor pierderile de energie.

 

Ce trebuie sa urmariti la usile si ferestrele pe care le alegeti?
Pe piata apar tot mai multe tipuri de usi si ferestre, facandu-va pe de o parte viata grea cand trebuie sa alegeti, pe de alta parte usoara pentru ca aveti de unde sa alegeti.

Pretul nu trebuie sa fie intotdeauna factorul determinant. Cele mai ieftine produse sunt de cele mai multe ori la un nivel de performanta scazut , sub nivelul asteptarilor dumneavoastra. Oricum se pare ca produsele la preturi moderate au performante la fel de bune, uneori chiar mai bune decat cele piparate.

Cel mai bun sfat este sa va amintiti cand alegeti, ca pretul nu indica intotdeauna corect calitatea sau performanta si trebuie ca dumneavoastra sa verificati performanta produsului raportata la asteptarile dumneavoastra.

Cumpararea ferestrelor este o achizitie pe termen lung. Alocati-va suficient timp pentru a analiza mai multe mostre si caractersticile. Iata cateva lucruri la care trebuie sa va ganditi:

 

Tipul de fereastra: fix sau mobil (deschidere simpla, batanta, oscilobatanta)

Costul este minim la cele fixe si maxim la cele oscilobatante. De asemenea trebuie luata in considerare calitatea feroneriei: feroneria de marca are calitate mai buna dar si pretul este mai ridicat.

Tipul de geam – afecteaza eficienta energetica; putetin opta pentru geamuri de marca, cu eficienta energetica ridicata, dar din nou pretul creste. Caracteristica low E este un indiciu insa trebuie sa verificati daca producatorul este credibil ; un pret excesiv de mic la un geam low E trebuie sa creeze o suspiciune.

Materialul din care se produce rama ferestrelor afecteaza izolatia, rezistenta si cerintele de intretinere si longevitatea.

Veti avea in fata trei optiuni: aluminiu, PVC si lemn.

 

Avantajele ferestrelor din lemn:

Lemnul se asociaza cu natura; cati dintre noi nu preferam sa avem in casa obiecte din materiale naturale in locul materialelor sintetice?
Lemnul este un material superb, care va da senzatia de caldura, bogatie, trainicie si o frumusete care nupoate sa vina decat din natura.
Lemnul este un material termoizolant foarte bun, neavand nevoie de bariere termice create special, ca in cazul altor materiale folosite in producerea de rame.
Finisaje. Lemnul poate fi finisat intr-o gama variata de nuante. Se gasesc pe piata lacuri si vopsele ecologice, rezistente la intemperii si UV, cu garantii de lunga durata ( pana la 10 ani) reducand costul de intretinere.

 

Performanta energetica

Pe langa materialul ramelor ferestrelor si calitatea geamului trebuie luata in considerare etanseitatea cu efecte semnificative atat asupra izolarii termice cat si a izolarii fonice.

 

 

Garantia

Garantiile difera de la furnizor la furnizor si de la un tip de fereastra la altul. Recomandarea cea mai buna este sa analizati comparativ mai multe oferte pentru produse similare.

Comments are closed.